Jelentkezés

A pánikbetegséget, a szorongásos zavarokat le lehet küzdeni. Ismerd meg azokat a terápiás módszereket, amelyekkel ez neked is sikerülhet. 

Terápiás programunk 12 oktatóvideóból áll, és tartalmazza az összes olyan kognitív viselkedésterápiás technikát, ami a pánikbetegségből való gyógyuláshoz szükséges. A videók a következő gyakorlatokat mutatják be:

1. Megbeszéljük, hogy milyen okok állnak a szorongásos zavarok mögött, hogyan alakul ki a pánikbetegség és miért marad fenn akár évekig. Segítünk tudatosítani, hogy ebből az állapotból meg lehet gyógyulni, és hogy ez szinte mindenkinek sikerül, aki a terápiás tréninget lelkiismeretesen végigcsinálja. Szó lesz arról is, hogy mi akadályozza időnként a gyógyulást, mire érdemes figyelni, hogy ne legyenek ilyen gátak.

2. Segítünk olyan célokat kiválasztani, amik motiválnak a gyógyulásban. Egy teszt segítségével felmérjük az erősségeidet, amikre a terápiás gyakorlatok során támaszkodhatsz. Ezek alapján kiválasztod a saját személyes céljaidat, amik most még talán elérhetetlennek tűnhetnek, de a tréning során megtanult technikákkal megvalósíthatók. (Pl. utazás repülővel, nyilvános előadás tartása).

3. Relaxációval kezdjük az alapozó tréninget. Nyugtató légzőgyakorlatokat és izomrelaxációt tanítunk, amik reflexszerűen csökkentik a szorongás mértékét. Beszélünk a tudatos jelenlét módszeréről és bemutatjuk az erre szolgáló gyakorlatot. Felkészülünk arra, hogy ezeket a technikákat a terepgyakorlatok során is tudd majd használni.

4-5. Feltárjuk a pánikrohamot gerjesztő kognitív folyamatokat. Segítünk észrevenni azokat a negatív gondolataidat, amik egy-egy pánikroham kialakulásáért felelősek. Megfogalmazzuk, leírjuk ezeket a gondolatokat. Beszélünk arról, hogy miért tipikus gondolat a megőrüléstől és elájulástól való félelem, és mit lehet ezzel kezdeni. Ez a kognitív viselkedésterápia központi része, ezért erre több alkalmat is szánunk.

6-7. Az összegyűjtött negatív gondolatokat kielemezzük, a „keretezésnek” nevezett módszerrel átfogalmazzuk. Megbeszéljük a leggyakoribb gondolkodási hibákat, amik a pánikbetegséget fenntartják. Segítünk semlegesíteni a negatív gondolatokat és kialakítani az új, egészségesebb hozzáállást.  

8. Beszélünk a család szerepéről a szorongásos zavarokban. Átbeszéljük az otthonról hozott sémák jelentőségét, ezek tudatosítását és a megváltoztatásuk módját. Szó lesz a maximalizmusról, a szégyenérzetről, és ezek szerepéről a pánikbetegségben. Sématerápiás gyakorlattal segítünk feltárni a saját sémáidat.

9. Pánikszimulációs technikákkal segítünk gyakorolni a pánikroham leküzdését. Szorongáshierarchiát készítünk, ami segít eldönteni, hogy milyen éles helyzetekkel érdemes először próbálkozni ahhoz, hogy a terepgyakorlat jó élmény legyen.

10-11. Megtervezzük a terepgyakorlatokat, ahol a fenti módszereket a gyakorlatban is kipróbálhatod. Segítünk felkészülni az első éles helyzetre, ahol a szorongás tudatos leküzdése a cél. Összehangoljuk az eddig tanultakat, ami lehetővé teszi az ijesztő helyzetekkel való fokozatos megbarátkozást.

12. Megtervezzük a gyógyulás további menetét, amit a páciensek már egyedül tudnak végigcsinálni. Megbeszéljük, hogy milyen okai lehetnek a későbbi visszaesésnek, és hogyan lehet azt megelőzni.     

Konzultáció és árak

Terápiás tréningünket kétféle csomagban kínáljuk:

Alapcsomag
8000 Ft/hó

  • heti egy oktatóvideó
  • technikai segítségnyújtás a videók használatához

Konzultációs csomag
12000 Ft/hó

  • heti egy oktatóvideó
  • a gyakorlatok és a gyógyulással kapcsolatos témák megbeszélése pszichológus segítségével kislétszámú online csoportunkban

  1. Alapcsomag: ha ezt választod, akkor hetente küldünk egy-egy oktatóvideót, ami bemutatja a gyógyuláshoz szükséges terápiás gyakorlatot és alkalmazásának módját. A gyakorlatok önállóan is elsajátíthatók, tehát nem kell hozzájuk feltétlenül konzultáció a pszichológussal. Technikai segítséget nyújtunk a videók használatához, de ez a csomag nem tartalmazza a szorongással kapcsolatos személyes problémák megbeszélést. 
  2. Konzultációs csomag: a heti egy oktatóvideón kívül tagja leszel egy 5-6 főből álló privát csoportnak a Facebookon. A csoportban minden héten részletesen is megbeszéljük a gyakorlatok alkalmazását és bármi olyan témát, ami a gyógyulás során felmerül. Álnéven is lehet csatlakozni, és nincs semmiféle kötelezettség arra, hogy aktívan részt vegyél a beszélgetésben, lehet csak olvasgatni is. Tapasztalatunk szerint hasznos és motiváló szokott lenni, ha az ember látja, hogy mások is hasonló problémákból próbálnak gyógyulni. 

Jelentkezés menete

Az öngyógyítást segítő programunkra legegyszerűbben az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz. Írd le röviden, hogy milyen jellegű problémával küszködsz, milyen segítséget szeretnél kapni (az oktatóvideókon kívül érdekel-e a csoportos konzultáció), és adj meg egy e-mail címet, amin elérhetünk. Ezután kattints a Küldés gombra. Fontos, hogy létező e-mail címet írj be, mert azon fogunk jelentkezni hamarosan.  

A csillaggal jelölt mezők kötelezők.

(opcionális)
Létező e-mail címet adj meg!

Készítettük egy kérdőívet is, ha nem tudod pontosan, hogy mi okozza a tüneteidet. Ezt akkor töltsd ki, ha még nem jártál orvosnál a problémával, vagy ha nem vagy biztos benne, hogy mi volt a diagnózis. A kérdőívhez nem kell személyes adatokat megadni, és a kitöltése semmire nem kötelez. Pszichológusunk kiértékeli a válaszokat, és e-mailben jelentkezünk az eredménnyel. Ezután segítünk eldönteni, hogy milyen módszert válassz a gyógyuláshoz. 

Ha kérdésed van az oktatóvideókkal vagy az online konzultációval kapcsolatban, a gyakran ismételt kérdésekben sok mindent összegyűjtöttünk. E-mailt is írhatsz nekünk, illetve ügyfélszolgálatunk munkanapokon 10 és 17 óra között telefonon is elérhető a +36 70 583 9630 számon.


 pánikbetegség, öngyógyítás, agorafóbiaJelentkezés öngyógyításra, pánikbetegséget leküzdő programra. Pánikterápiás program, pánikbetegség öngyógyítása, öngyógyítás oktatóvideókkal, kezelés, leküzdés, agorafóbia gyógyítása, szorongás, zavarok, oktató videók. Gyakran ismételt kérdések a kognitív viselkedészavarokat, pánikrohamot, agorafóbia tüneteit és az öngyógyítás menetét érintő témákban.