Hozzon az új év teljes gyógyulást!

Csillagszóró ajándékItt az új év, és vele a változás és megújulás érzése. Sokan fogadalmat tesznek ilyenkor. Megfogadjuk például, hogy többet mozgunk majd, vagy egészségesebben étkezünk. Aki azonban pánikbetegséggel küzd, annak az új év kezdete a gyógyulásról is szólhat.

A pánikbetegségből való felépülés néha nehéz és kudarcokkal teli folyamat. Csüggesztő, ha alig érzel valami javulást, vagy ha egy átmeneti jobb időszak után visszaesel. De az új év kezdete a legjobb alkalom arra, hogy ismét elszánd magad, ezúttal a teljes gyógyulásra.

Akár tettél újévi fogadalmat, akár nem, a gyógyulás kulcsa, hogy elérhető célokat tűzz magad elé. Ehhez nagy segítséget nyújt, ha van melletted egy szakember, aki segít kialakítani a számodra megfelelő kezelési tervet. Ha már régóta küzdesz a pánikbetegséggel, akkor különösen fontos, hogy kis lépésekkel haladj, mert ilyenkor nagy a visszaesés veszélye. De az is ugyanilyen lényeges, hogy ezeket a kis lépéseket a helyes irányba tedd meg. Ebben segít a személyre szabott terápia.

A személyre szabott terápia lényegében egy térkép arról, hogy hol tartasz és milyen úton juthatsz el a kitűzött célodhoz. A pszichológus felméri, hogy pontosan milyen problémáról van szó (például társul-e agorafóbia a pánikbetegséghez), és hogy a sokféle terápiás technika közül melyek a számodra leghasznosabbak. A gyógyulás folyamat így átláthatóvá válik, és nagyobb önbizalommal tudsz belevágni ebbe az izgalmas feladatba.

A kezelési terv ahhoz is hasznos, hogy ne maradjon ki egyetlen lépés sem a gyógyulási folyamatból, így meg tudjuk előzni a későbbi visszaesést. A lelki gyógyuláson kívül foglalkozunk azzal is, hogy milyen életmódbeli változás segít leginkább az adott esetben. Van, akinél a pihentetőbb életmód, a jobb alvás segít, másoknál inkább egy aktivitást igénylő, a figyelmet fenntartó tevékenység az, ami előmozdítja a gyógyulást. A kezelési terv ezeket az egyéni különbségeket is figyelembe veszi.

Minden gyógyulás személyes történet, de nem kell, hogy egyedül küszködj ezen a nehéz úton. Ha módod van, az új év kezdetén légy nyitott afelé, hogy pszichológus segítségét kérd a gyógyuláshoz! A mi szolgáltatásunkban választhatod akár az öngyógyító programot, akár az online konzultációt, vagy a kettő kombinációját. Segítünk, hogy az igényeidnek megfelelő módszerrel gyógyulhass, minden új nappal közelebb jutva a kitűzött célodhoz.